LÜBNAN BEYRUT

BEYRUT HAKKINDA

Ortadoğunun Paris’i olarak adlandırılan Beyrut Zenginliğin ve Fakirliğin ne demek olduğunu aynı anda yaşayabileceğiniz, Dünyadaki sayılı marka lüks araçlar ile eski araçları bir arada görebileceğiniz, Gelir dengesizliğinin oldukça yüksek olduğu şehirlerden biridir.

Beyrut, 1950-70 yılları arasında Orta Doğu’nun en ilgi çeken yerlerinden biri idi. Beyrut Amerikan Üniversitesi, Saint Joseph Ünversitesi, Lübnan Üniversitesi ve Beyrut Arap Üniversitesi diğer Arap ülkelerinden pek çok talebeyi Beyrut’a çeken bir faktördü. Ancak 1970’lerden sonra başlayan iç karışıklıklar ve Arap-İsrail savaşı’ndan sonra Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) karargahını buraya taşıması ve devlet otoritesinin ve düzeninin zayıflaması Beyrut’un cazibesini kaybettirdi. Bu toplumsal ve siyasal karışıklıklar gittikçe artarak 13 Nisan, 1975’de iç savaşa yol açtı. İç savaş Beyrut’un çok ağır maddi hasarına ve can kaybına yolaçtı. Savaş 1991 yılında sona erdiğinde Beyrut bir harabeye dönüşmüştü ve 150.000 Lübnanlı can vermişti. Kentin merkezi onarlımasına ve maddi olarak biraz toparlanmasına rağmen geleceği hala belirsizdir. 12 Temmuz 2006 tarihinde başlayan İsrail-Lübnan krizinde İsrail’in hava saldırıları sırasında Beyrut kenti, özellikle güney kısmı ağır hasar görmüştür.

Genel itibari ile kıyasladığımızda Beyrut İstanbul’un 1.5 katı kadar pahalı bir şehirdir. Dünyaca ünlü mağazaların şubelerinden burada çok sayıda görmeniz mümkündür.

Beyrut’un bir başka önemli özelliği ise İslam dini, Hristiyanlık ve Museviliğin bir arada yaşandığı bir şehir olmasıdır. Şehirde çoğu zaman Ezan, Kilise ve Sinagog çanlarının sesleri birbirine karışmaktadır.

Birçok mezhepten insanın yaşadığı Beyrut’da yaklaşık İkiyüzbin kadarda Ermeni yaşamaktadır. Parlamentoda her mezhep ve dinden birileri bulunmaktadır.

Nüfusu 1.5 milyon olan Beyrut 1970’lere kadar ortadoğunun önde gelen Ekonomi ve Kültür merkezi idi Ancak bu dönemden sonra yaşanan iç savaşlar neticesinde Beyrut eski özelliğini yitirmiştir.

Oldukça Temiz bir şehir olan Beyrut’un özellikle şehir merkezinde yerlerde çöp görme olasılığınız çok düşüktür.

Lübnan hakkında az bilinen bir gerçek ise Güney Amerika kıtasında Bugünkü Lübnan nüfusunun 1.5 katı kadar fazla insanın yaşıyor olmasıdır. Ünlü şarkıcı Shakira Lübnan asıllıdır.

Lübnan Anayasasına göre Devlet Başkanı Maruni, Başbakan Sunni, Meclis Başkanı ise Şii olmak zorundadır.

VİZE

Lübnan TC vatandaşlarından vize istememektedir, TC vatandaşları ülkeye vizesiz olarak giriş yapabilmektedir, Pasaportunda İsrail vizesi olanlar ülkeye kabul edilmemektedir.

HAVALİMANI-ŞEHİR MERKEZİ ULAŞIM

Şehir merkezine 9 km uzaklıktaki Beyrut Rafik Hariri Uluslararası havalimanından ulaşım için en iyi araç Taksiler yada Uber’dir. Otobüsler özel transfer yaptıklarından şehir merkezine gitmek için Taksi ve Uber kullanılması gerekmektedir.

TAKSİ

Havalimanı şehir merkezi arası Taksi ücretleri ise 15-20 Dolar civarıdır. Şehir içinde ise taksi ücretleri gayet makuldür. Fakat taksiye binmeden önce mutlaka pazarlık yapılması gerekmektedir. Taksi şoförleri yolculuk esnasında türlü yalanlarla sizden ekstra para koparmaya çalışabilmektedirler. En çok başvurdukları yöntem ise Karım hasta, Çocuğum hasta vb.’dir. Bunu nerden bildiğimi soracak olursanız bindiğimiz iki farklı taksinin bize benzer hikayeleri anlatarak ilave para koparmaya çalışmasındandı.

UBER

Beyrut’da UBER çok yoğun şekilde kullanılmaktadır. Havalimanı şehir merkezi arası Uber yaklaşık 12 USD (58 TL) tutmaktadır.

KONAKLAMA

Konaklama için merkezi konuma yakın birçok otel ve hostel bulunmaktadır. Beyrut’da gezilebilecek heryer aşağı yukarı yürüme mesafesindedir. Beyrut’da bulunan hostellerin gecelik fiyatları ise 100-300 TL arasında değişmektedir. Beyrut’da otel fiyatları biraz yüksektir.

Otel seçimleriniz için http://www.airporthotelsguides.com/?type=generic&iata=BEY&gclid=EAIaIQobChMIo8jxudfH3AIVlRgbCh0ENQFQEAAYAyAAEgIOw_D_BwE web sitesi üzerinden inceleme ve karşılaştırma yapabilirsiniz.

Sizde Booking sitesi üzerinden ” AA89C915″ kodunu kullanarak %10 indirmli olarak Otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

İsterseniz Airbnb sitesi üzerinden 250 TL üstü konaklamalarının için 130 TL indirim alabilirsiniz, Yeni üyelere özel bu kampanyaya katılmak için https://abnb.me/e/I6Ezh3LwEO linki üzerinden kayıt yaptırmanız yeterli olacaktır.

LÜBNAN PARA BİRİMİ

Ülkenin ulusal Para birimi

Lübnan Poundu (LBP)

1000 LBP = 3,26 TL

Ayrıca Lübnan’da Amerikan Dolarıda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir yerde alışveriş yaptığınızda size genelde Lübnan Pound’u olarak para üstü verilmektedir.

CEP TELEFONU / SİM KART

Öncelikle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom şebekelerinin burada bulunan operatörlerler ile anlaşması bulunmamaktadır. Buraya gelmek isteyenlerin bu hususu dikkate almaları sürpriz faturalarla karşılaşılmaması adına önemlidir.

Sim kart almak isterseniz biraz pahalı olmakla birlikte şehir merkezinde bulunan tüm telefoncularda BATELCO, MTC VODAFONE VE VIVA şebekeleri için ortalama fiyat 30 gün geçerli 500 MB’lik sim kart 10-12 USD (55-65 TL)’dir. Ortalama tüm operatör fiyatları aynı sayılır, daha yüksek paketlerde mevcut, kartı aldığınız yerden aktivasyon yaptırmayı unutmayın!!!

Beyrut’da bir çok yerde WİFİ (Kablosuz Bağlantı) bulunmaktadır.

Market / Alışveriş

Şehir merkezinde oldukça büyük Bir AVM’nin bulunduğu Beyrut’ta Alışveriş merkezleri bu AVM’nin içinde toplanmıştır. Dünyaca ünlü markaların bulunduğu bu AVM’de Ayrıca çok sayıda Orta ölçekli mağazalarda bulunmaktadır.

KREDİ KARTI

Hemen heryerde kredi kartı geçerlidir. Her ihtimale karşı önceden sormakta yarar vardır.

HALK

İnsanları gerçekten çok sıcak ve yardımsever olan Beyrut’da size her şekilde yardımcı olunuyor. İngilizce konuşma oranı özellikle gençler içinde bir hayli fazla, Orta ve Üst yaş grubu pek ingilizce bilmemekte.

Eski bir Fransız sömürgesi olan Lübnan’da Fransızca’da konuşulan diller arasındadır.

DÖVİZ / PARA BOZDURMA

1000 LBP : 3.26 TL, Döviz bozdurmak için hafta içi mesai saatlerinde bankaları ve Şehir merkezi çevresinde bulunan Döviz bürolarını tercih edebilirsiniz. Amerikan dolarınında yaygın olarak kullanıldığı ülkede para üstü olarak genelde Lübnan Pound’u verilmektedir. Nakit ihtiyaçları için ise 7/24 ATM’leri kullanabilirsiniz. Döviz bürolarının çoğunda Sıfır komisyon uygulanmaktadır. Fakat paranızı bozdurmadan önce mutlaka komisyon olup olmadığını sormanız gerekmektedir.

GÜVENLİK

Beyrut oldukça güvenli bir şehirdir. Hemen her önemli noktada polis bulunmaktadır, ayrıca Şehrin hemen her yerinde güvenlik kameralarını ve Nöbet tutan Askerleri görebilirsiniz, Bayanlar günün her saati tek başına güvenle cadde ve sokaklarda dolaşabilmektedir. Ayrıca çok sayıda

polis ekibi günün her saatinde devriye atmaktadır. Az sayıda hırsızlık vakaalarının yaşandığı Beyrut’da özellikle toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerekmektedir. Ülke genelinde bazı önemli noktalarda fotoğraf çekmek yasaktır. Özellikle Parlamento binası önü ve çevresinde bu konu ile ilgili sıkı güvenlik önlemleri alınmaktadır.

ARAÇ KİRALAMA

Beyrut’a gelip araç kiralamayı düşünürseniz şehir merkezlerinde bulunan çok sayıda kiralama şirketlerini düşünebilir yada gelmeden online olarak araç kiralayıp buradan teslim alabilirsiniz… Şehirde toplu taşıma çok eski araçlarla ve minibüslerle sağlanmaktadır fakat ücretleri oldukça ucuzdur. Beyrut’da diğer arap ülkelerinin aksine daha düzenli bir trafik akışı vardır fakat özellikle sabah ve akşamları çok yoğun bir trafik oluşabilmektedir, Ayrıca Park yeri bulmakta büyük sorun teşkil etmektedir. Benim tavsiyem şehirde bulunan toplu taşıma sistemlerini kullanmanız yönünde olacaktır. Benzin 1 Lt 1,400.00 LBP (3.5 TL) civarında.

Özellikle yaz aylarında otopark konusunda daha büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.

HAVA DURUMU

Akdeniz iklimi mevcut, Yazları çok sıcak ve nemli, Akşamları bazen serin olabiliyor, Bunu bilerek gelmenizi tavsiye ederim…

BEYRUT GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Beyrut’ta görülmesi gereken birçok tarihi ve turistik yapı bulunmaktadır, Görülmesi gereken en önemli yerler ise şunlardır;

BEYRUT ULUSAL MÜZESİ

1971-1995 yılları arasında süren savaşta çok ciddi hasarlar alan ve daha sonra Lübnan hükümeti ve özel sektörün destekleri ile 1999 yılında tekrar açılan ulusal müzede Lübnan tarihi ile ilgili bulunan Çeşitli Heykeller ve Arkeolojik buluntular sergilenmektedir.

Müze şehir merkezinde yer almaktadır.

Müze Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olup giriş ücreti ise 5,000.00 LBP ( 12,5 TL)’dir.

Müze hakkında ayrıntılı bilgi için http://ww1.beirutnationalmuseum.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Müzenin adresi : Museum Street, Beyrut

MİM MÜZESİ

Beyrut Ulusal Müzesinin tam karşısında yer alan bu müzede çok çeşitli renkte değerli taşlar sergilenmektedir.

Bu müzede 65 ülkeden, 300’den fazla farklı türde 1480 parça madeni eşya sergilenmektedir. Müzenin en önemli özelliği çıkarılan bu değerli taşların hiç dokunulmadan orijinal haliyle sergilenmeleridir.

Giriş ücretinin 4 USD (20 TL) olduğu Müze Pazartesi hariç haftanın diğer günlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müze hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.mim.museum web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Müzenin Adresi : Universite Saint-Joseph Campus de L’innovation et du Sport (CIS), Beyrut

AZİZ GEORGE YUNAN ORTODOKS KİLİSESİ

Tarihi 5000 yıl öncesine kadar dayanan Beyrut Birçok medeniyete ve Mezhebe ev sahipliği yapmaktadır. Beyrut’da bulunan en eski yapılardan biri olan Aziz George Yunan Ortodoks Kilisesi Beyrut Ortodoks Başpiskoposluğunun Yunan Ortodoks Başpiskoposunun ve onun korumasında olan bir eserdir.

Tarihte bir çok kez savaşlar ve depremler yüzünden hasarlar almış bu kilise en son 2003 yılında restore edilere bugünkü görünümüne kavuşturulmuştur.

BEYRUT AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ

Beyrut Amerikan Üniversitesi, Amerikan misyonerlerden Daniel Bliss tarafından 1866’da Suriye Protestan Koleji adıyla Beyrut’ta kurulan ve 18 Kasım 1920’de Beyrut Amerikan Üniversitesi olarak adı değiştirilen bir eğitim kurumudur.

Beyrut’un sahil kesimine yakın konumda bulunan bu üniversitenin geniş bir bahçesi ve tarihi binaları bulunmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için http://www.aub.edu.lb websitesini ziyaret edebilirsiniz.

MOHAMMAD AL-AMIN CAMİİ

2005 yılında bir suikasta kurban giden eski devlet başkanı Rafik Hariri tarafından kent merkezine yaptırılan bu caminin çinileri İznik’ten Avizeleri ise istanbul’dan getirtilmiştir.

Özellikle akşamları çok güzel ve gösterişli bir aydınlatmaya sahip olan bu camiide aynı anda Beşbin kişi ibadet edebilmektedir. Cami Ortadoğunun en büyük Camiilerinden birisidir.

Özellikle iç tasarımında kullanılan çini ve seramik işçiliği muazzam olan cami Beyrut’a gelindiğinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan birisidir.

NICOLAS SURSOCK MÜZESİ

Lübnanlı koleksiyoncu Nicolas Sursock’un sanatın desteklenmesi ve geliştirilmesi için Lübnan halkına miras olarak bıraktığı bir konağın müzeye dönüştürülmesiyle meydana gelen ve 1961 yılında açılan Nicolas İbrahim Sursock Müzesi (Sursock Museum), Beyrut’un merkezinde yer alan modern ve çağdaş bir sanat müzesidir.

Müze Salı günleri hariç haftanın her günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Perşembe günleri ise saat 21:00’da kapanmaktadır.

Müze girişi ücretsiz olup şehir merkezinde bulunmaktadır.

Müze ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://sursock.museum/content/plan-your-visit web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BANQUE DU LIBAN MÜZESİ

Lübnan tarihindeki eski madeni para ve Banknotlarla beraber çok eski çağlara ait kazılarda bulunan sikke ve madeni paraların sergilendiği bu müzeye giriş ücretsizdir.

Müze ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.bdl.gov.lb/pages/index/2/314/Banque-Du-Liban-Museum.html web sitesini ziyaret edebiliesiniz.

GÜVERCİN KAYALIKLARI

Beyrutluların Corniche diye isimlendirdikleri sahil yolundan rahatlıkla görülebilen bu kayalıklar Beyrut’un Kartpostallarda bulunan başlıca simgelerinden birisidir. Güvercin şeklini simgelemesi ile ünlenen bu kayalıklardan yazın Sandal ile geçmek mümkündür. Ayrıca Buradan eski şehir merkezi Downtown’a sahil boyunca yürüyebilirsiniz. Sahilde yürürken 2005 yılında bir suikastle yaşamını yitiren eski devlet başkanı Rafik Hariri’nin Yaşamını yitirdiği yeride görebilirsiniz.

ROMA HAMAMLARI

Beyrut kent merkezinde gezerken gözünüze çarpan bu tarihi kalıntılar ilk kez 50 yıl önce gün yüzüne çıkarılmıştır.

M.Ö. 64 yılında Beyrut’a gelen Romalılar tarafından inşaa edilen bu yapı Avlu, Soyunma odası, Sauna, hizmet odası ve Dövüş odası olmak üzere 5 ana bölümden oluşmaktadır. Eski çağlarda bu hamamların bir başka önemi ise buraya gelen insanların sohbet ederek birbirlerini tanıma ve sosyalleşme alanları olarak dikkat çekmesidir.

Hepsi alttan ısıtmalı olan bu hamamlarda ısıyı korumak maksadıyla zeminler mozaik ve mermerden inşaa edilmekteydi.

MAGHEM ABRAHAM SİNAGOGU

Şehir merkezinde yer alan bu Sinagog Yahudi Komitesinin destekleri ile inşaa edilmiştir. Güzel bir mimarisi bulunan bu Sinagog 1975-1991 yılları arasındaki Sivil savaşlarda büyük hasar görmüştür. Savaş sonrasında restore edilerek tekrar ibadete açılmıştır.

HAMIDIYYEH SAAT KULESİ

Beyrut’un tam merkezinde yer alan bu yapı

2. Abdülhamitin tahta geçmesini kutlayıp bugünü ölümsüzleştirmek isteyen Beyrutlular tarafından yapılmıştır. 25 mt. Yüksekliğindeki bu yapı diğer saatlerden farklı olarak ibadet saatlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla dizayn edilmiştir. 1897 yılında inşaa edilen bu yapı Beyrut’un simgeleri arasında yer alır.

HAMRA CADDESİ

Genel olarak Müslümanların yaşadığı bu cadde şehir merkezinde yer almaktadır. Cornichie caddesi ile birleşen bu noktada lüks oteller ve 5 km’lik bir sahil şeridi bulunmaktadır.

Ayrıca sahil boyu çok sayıda Kafe, Restorant ve Barlar bulunmaktadır.

AL OMARI CAMİİ

Beyrut şehir merkezinde yer alan bu cami mavi kubbesi, Kristal avizeleri ve tavan süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Al Omari Cami 1153 yılında Hospitalier Şövalyeleri tarafından Vaftiz Yahya adına ilk olarak kilise maksadıyla inşaa edilmiştir. 1291 yılında Memlüklüler tarafından camiye çevrilen bu yapının altında Eski Roma dönemlerinden kalma birde sarnıç bulunmaktadır.

HARİSSA

Beyrut’a 20 km uzaklıktaki Harissa Lübanlılar için kutsal bir bölgedir. Köyde 15 Ton bronz kullanılarak yapılan 64 mt yüksekliğinde Meryem Ana heykeli bulunmaktadır. Yüksek bir tepenin zirvesinde bulunan bu heykele ulaşım teleferiklerle sağlanmaktadır.

Heykel’e ulaşmak için Teleferik ücreti Hafta sonları ve Resmi tatil günlerinde 11.000 LBP (35,5 TL), hafta içi ise 9000 LBP (29 TL)’dir.

Teleferik ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.teleferiquelb.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

JEITA GROTTO MAĞARASI

Beyrut’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan bu mağara dünyanın 7 harikasından birisi olmaya aday gösterilmiştir. Mağara içerisindeki kireçli dokunun yüzyıllar boyu değişik şekiller alarak oluşmuşması ile meydana gelmiştir. Mağara Alt ve Üst mağara olarak iki bölümden oluşmaktadır. Bu iki bölüm arası geçişler Teleferik ve Mağara içi tren sistemleri gerçekleştirilmektedir.

Mağara giriş ücreti 12.20 USD (60 TL)’dir. Ödeyeceğiniz bu ücretin içinde alt ve üst mağaralar arasındaki transferleri sağlayacak olan Mini Tren ile ayrıca Slayt gösterisi, Teleferik ve Mini hayvanat bahçesi’de yer almaktadır. Müze Pazartesi hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

Mağara ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://jeitagrotto.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HEDİYELİK EŞYA

Beyrut’da çok sayıda hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar bulunmaktadır. Hediyelik eşya satan yerler özellikle Old Town bölgesinde yoğunlaşmıştır.

Magnetler 2-3 USD ( 11-17 TL ) arası kalitesine göre değişmektedir.

BEYRUT GECE HAYATI

Beyrut harika bir gece hayatına sahiptir. Özellikle hafta sonları eğlence sabahlara kadar devam etmektedir. Old Town çevresinde çok sayıda gece kulubü, Bar, Kafe ve Pub’lar bulunmaktadır.

MUSICHALL

Daha çok bir konser alanını andıran bu kulüp gece boyu sahne alan DJ’leri ile ünlüdür. Aynı zamanda dünyaca ünlü sanatçıların konserler verdiği bu gece kulubü Beyrut’un en iyilerinden birisidir.

Beyrut’da birçok gece kulubü rezervasyonsuz müşteri kabul etmemektedir. Web sitesi üzerinden yada telefon ile rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve Rezervasyon için http://www.themusichall.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adresi : Beyrut şehir merkezine çok yakın konumda yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi ve Rezervasyon için http://lohanathens.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

B 018 CLUB

Yer altında kalan bu yer farklı konsepti ile dikkat çekmektedir. Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin sürdüğü bu kulüpte sabaha karşı çatılar açılmakta ve gün doğumu herkes tarafından izlenmektedir.

Adresi : Şehir merkezinde yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için https://www.b018.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

SKY CLUB

Beyrut’a gelince mutlaka uğranması gereken bu kulüp 2003 yılından beri müşterilerine hizmet vermektedir. 2009 yılında içinde bulundurduğu bar en iyi bar ödülünü almıştır.

Ayrıntılı bilgi için http://www.skybarbeirut.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adresi : Şehir merkezinde yer almaktadır.

BEYRUT MUTFAĞI

Beyrut Çoğunlukla arap yemek kültürünün etkisi altında kalmış bir şehirdir. Nargile oldukça yaygındır ve kapalı mekanlarda dahi içilmektedir.

Beyrut’da denenmesi gerekenler ise Nohut köftesi yada bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılıp kızartıldığı ve Beyrut’un en meşhur yemeklerinden olan Felafel’dir. Bunun yanı sıra kebap ve humus’daoldukça meşhurdur. Bu lezzetleri tatmanız için Restoran önerim ise Hamra caddesi üzerinde yer alan Hamra Restoranttır.

BEYRUT’A NASIL GELİNİR?

Beyrut’a Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları ve Lübnan Havayolları (MEA)’nın tarifeli seferleri ile ulaşmanız mümkündür. Ayrıca kısa süre içerisinde Hatay’dan Beyrut’a Deniz Otobüsü seferlerine başlanması planlanmaktadır.

3 Saat 25 dakika sürecek yolculukların ücretinin ise tek yön 160 TL olarak uygulanması öngörülmektedir. Seferlerin ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

BEYRUT’DA KAÇ GÜN KALINMALI?

Beyrut’da 2-3 tam gün kalarak her yerini gezip görebilmeniz mümkündür, Benim tavsiyem ise Cuma günü gelip Pazar günü dönmek yönündedir.

BEYRUT GELMEYE DEĞER Mİ?

Evet kesinlikle en azından 2-3 günlüğüne gelmeye ve bu tarihi başkenti görmeye değer, Özellikle Eski ve modern mimarinin örneklerini aynı anda size sunmaktadır.

Beyrut’dan sevgilerle, bir daha ki yazılarımda görüşmek üzere.

Diğer Seyahat Paylaşımlarım için;

INSTAGRAM : gezginsailor

TWITTER : @gezginsailor

FACEBOOK : http://www.facebook.com/gezginsailor

FACEBOOK BLOG : https://www.facebook.com/gezginsailor35/

YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UCXz_GAkqXTmUf20kFi9yFUw?view_as=subscriber

Aşağıda link ile Facebook Seyahat Fırsatları grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz…

https://m.facebook.com/groups/257516427977291

Aşağıda link ile Facebook TUR FIRSATLARI grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz…

https://m.facebook.com/groups/781377202000619

Reklam

Yayınlayan

gezginsailor

2017 Senesinde yaklaşık 20 yıllık Denizcilik hayatıma nokta koyup Emekli oldum, Bu süre zarfında Çok sayıda ülke görme şansım oldu, Bununla sınırlı kalmak yerine kendime daha farklı ufuklar açmak için fırsat buldukça yeni yerler keşfetmeye devam ediyorum ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum... Sınırlarınızı değil hep Bir adım ötesini hayal edin... SOSYAL MEDYA HESAPLARIM INSTAGRAM : gezginsailor TWITTER : @gezginsailor FACEBOOK : www.facebook.com/gezginsailor Aşağıda link ile Facebook Seyahat Fırsatları grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz... 
https://m.facebook.com/groups/257516427977291


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s