ARNAVUTLUK

TİRAN

Balkan ülkelerinden birisi olan Arnavutluk son yıllarda özellikle deniz Turizmi ile adını duyurmayı başarmıştır. Uçsuz bucaksız Adriyatik sahil şeridinde bulunan kumsalları ile son dönemin popüler ve ucuz tatil merkezlerinden birisi olmayı başarmıştır.

Tiran, Avrupa başkentleri içinde Vatikan ile beraber sınırları dahilinde Mcdonalds bulunmayan iki başkentten birisidir. Ülke genelinde birkaç tanesi müze haline çevrilmiş yaklaşık 750000 adet sığınak bulunmaktadır.

Özellikle Durres, Ksamil ve Vlaznia gibi turizm şehirlerine sahip Arnavutluk’un başkenti Tiran hakkında size bazı bilgiler vermek istiyorum.

Tiran, Arnavutluk’un başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir ve yaklaşık 800.000 nüfusa sahiptir.

Şehrin adı eski Yunanca’da mutlak bir güce sahibi yönetici anlamına gelmektedir. Tiran, Dalmaçya Kıyılarına bağlantısı olmamasına rağmen, Arnavutluk’un sahil kesimine ulaşmak için en uygun geçiş noktasıdır. Şehir kamu kurumları ve özel üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır ve aynı zamanda ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel yaşam merkezidir.

Tiran Şehir merkezi oldukça küçüktür ve Gezilecek yerler görece olarak birbirine yakın mesafede yer almaktadır.
VİZE

Arnavutluk TC vatandaşı Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Diplomatik ve Hizmet pasaportu sahibi TC vatandaşlarından Vize istememektedir. 90 gün süresince ülkeyi vizesiz olarak ziyaret edebilmeniz mümkündür.
HAVALİMANI-ŞEHİR MERKEZİ ULAŞIM (TİRAN HAVALİMANI)
OTOBÜS

Havalimanı Otobüsleri

Başkent Tiran’ın 11 km Kuzeybatısında bulunan ve merkeze 17 Km. uzaklıktaki Tiran Nene Tereza Uluslararası Havalimanından Şehir merkezine LU-NA Shpk firmasının Otobüsleri ile ulaşabilmeniz mümkündür.

Otobüsler Havalimanı çıkışınıda yer alan otobüs duraklarından Şehir merkezine ve Şehir Merkezinde yer Alan Opera ve Bale Tiyatrosunun Arka tarafından havalimanı istikametine hizmet vermektedir. Tek Yön Bilet ücreti 250 LEK’tir.

Otobüsler Şehir merkezi – Tiran Havalimanı arası 07:00-23:00 Saatleri arasında ve Havalimanı – Şehir Merkezi arasında 08-00-24-00 saatleri arasında her saat başı hareket etmektedir.
TAKSİ

11 km uzaklıktaki Tiran Uluslararası havalimanından şehir merkezine ulaşım için bir başka yöntem İse Taksilerdir. Havalimanı şehir merkezi arası ortalama ücret 2500 Lek’dir. Arnavutluk’da taksiciler yüksek fiyat söylemeleri ile ünlüdür bu yüzden havalimanından şehir merkezine giderken mutlaka lisanslı taksiler ile yolculuk etmeli ve Taksimetre açılmasını talep etmelisiniz.

Tiran havalimanı Lisanslı Taksi şirketi Tiataxi firmasıdır.

Çağrı merkezi: + 355699999300 /

+ 355696065444 / + 355696065333

Email: info @ tiataxi.al / operation @ tiataxi.al

Web sitesi: tiataxi.al
UBER VE BOLT (TAXIFY)

Tiran’da UBER ve Taxify Yok.

Tiran’da UBER ve TAXIFY (BOLT) uygulaması bulunmamaktadır.
KONAKLAMA

Tiran’da Her Bütçeye Göre Konaklama Mevcut

Tiran’da Konaklama için merkezi konuma yakın birçok otel ve hostel bulunmaktadır. Ulaşım ücretleri çok ucuz olduğundan Tiran’da Şehir merkezinden uzakta bile kalabilmeniz mümkündür. Tiran’da konaklama için kıstas almanız gereken yer şehir merkezinde bulunan İskenderbey Meydanıdır. Konaklama seçimi yaparken bu bölgeye olan uzaklığı dikkate almanız yararınıza olabilir. Tiran’da çok sayıda kiralık ev mevcuttur. Konumu ve kalitesine göre gecelik 120-200 TL’ye çok güzel evlerde kalabilmeniz mümkündür. Hostellerin gecelik fiyatları ise 50-150TL, Otel fiyatları ise konum ve kalitesine göre gecelik 200 TL’den başlamaktadır. Benim size tavsiyem buraya tek yada arkadaşlarızla geldiğinizde kendi rahatınız için ev kiralamanız yönünde olacaktır. Ev kiralamadan önce mutlaka yorumları okuyunuz.
ARNAVUTLUK PARA BİRİMİ

Arnavutluk Para Birimi LEK

Ülkenin ulusal Para birimi;

Arnavutluk Lek’i (LEK)’dir.

20 Lek = 3.73 TL ( Güncel Kur )

Bazı işyerleri Euro Kabul etmektedir. Fakat para üstünü genelde ülke para biriminde verilmektedir.
TELEFON / SİM KART

Vodafone ve Türk Telekom hatlarının burada bulunan operatörlerle anlaşması bulunmaktadır. Kendi hattınızı Günlük ücretleri karşılığında kullanabilirsiniz. Turkcell Şebekesinin hali hazırda Anlaşması bulunmamaktadır.

Arnavutluk’da Sim kart fiyatları oldukça ucuzdur. Sim kart almak isterseniz şehir merkezinde bulunan tüm telefoncularda Vodafone, Telekom Albania ve ALB Telekom şebekelerine ait 14 gün geçerli sim kartlar içinde 10 GB interneti ile ortalama 1300 LEK ( 10 Euro)’ya satılmaktadır. Tüm operatör fiyatları aşağı yukarı aynıdır. Daha düşük yada daha yüksek paketlerde mevcut olup kartı aldığınız yerden Kimlik veya Pasaportunuz ile aktivasyon yaptırmayı unutmamanız gerekmektedir.

Sim kart fiyatları ve Tarifeler ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://prepaid-data-sim-card.fandom.com/wiki/Albania web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tiran’da bir çok Noktada WİFİ (Kablosuz Bağlantı) bulunmaktadır.
MARKET – ALIŞVERİŞ

Çok sayıda Süpermarketin bulunduğu Tiran’da en uygun süpermarketler Carrefour, Conad ve Eko’dur.
KREDİ KARTI

Tiran’da kredi kartının kabul edildiği yerler genelde üst sınıf alışveriş noktalarıdır. Alışveriş yapmadan kredi kartının geçip geçmediğini sormanız yararınıza olabilir. Havalimanı-Şehir merkezi arası çalışan taksiler Euro kabul etmektedir.
RESMİ DİL VE HALK

İnsanlar size ilk bakışta soğuk gelebilmektedir. Fakat yardım istediğinizde sizi pek geri çevirmemektedirler. Arnavutluk’ta Resmi dil Arnavutça’dır. Balkan ülkelerinde konuşulan diğer dillere benzerliğinden dolayı Boşnakça, Sırpça, Slovence, Makedonca ve Hırvatça bilen biriside Arnavutlar ile kolay iletişim kurabilmektedir. Ayrıca Bazı Arnavutlar Türkçe konuşabilmektedir. Ülkede İngilizce eğitimi son yıllarda arttırılmıştır. Özellikle 25 yaş altı gençler ingilizce bilmektedir.
DÖVİZ / PARA BOZDURMA

Döviz bozdurmak için hafta içi mesai saatlerinde bankaları ve Şehir merkezi çevresinde bulunan Döviz bürolarını tercih edebilirsiniz. Döviz büroları arasındaki kur farkları genel itibari ile oldukça azdır ve para bozdurma işleminizden genel olarak ortalama 20 LEK (2 TL) komisyon kesilmektedir. Nakit ihtiyaçları için ise 7/24 ATM’leri kullanabilirsiniz. Fakat paranızı bozdurmadan önce mutlaka daha yüksek komisyon olup olmadığını sormanız gerekmektedir. Havalimanlarda kur farkları çok yüksek olduğundan paranızın sadece küçük bir kısmını burada bozdurmanızı tavsiye ediyorum.
GÜVENLİK

Tiran güvenli sayılabilecek bir şehirdir. Fakat özellikle Toplu taşıma araçlarında ve bazı ıssız sokaklarda hırsızlık ve gasp vakaaları yaşanmakta olup dikkatli olunması gerekmektedir.
SAĞLIK

Ülkenin en büyük hastanesi, 500 civarındaki doktor kapasitesiyle Tiran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’dir. Anılan Hastane, QSUT adıyla da bilinmektedir. Arnavutluk özel ve devlet hastaneleri koşullarını düzeltme yolunda mesafe kaydetmektedir. En iyi seçenekler Medivia Hastanesi ve Özel Hygea (Yunan Hastanesi)’dir. Medivia Hastanesi bir Türk hastanesi olup Türk doktor ve sağlık görevlileri de çalışmaktadır. Tiran Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki doğumevinin belli bir standardı yakalayabildiği ifade edilmektedir. Her alanda olduğu gibi, sağlık alanında da özel kurumlar faaliyete geçmektedir. Çoğu poliklinik ve tahlil merkezi olan bu özel kurumlarda yetenekli doktorlar görev yapmaktadır. Türklere ait diş muayene ve laboratuvarları da mevcuttur. Bu özel kurumların koşulları devlet hastanelerininkine göre çok daha iyidir ve fiyatları oldukça makuldür.

Ayrıca Hangi tür Pasaporta sahip olursanız olun yurtdışı seyahatlerinize çıkmadan önce her ihtimale karşı Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortanızı yaptırmayı unutmayın.

Seyahat sağlık sigortalarının fiyatları 7 gün geçerli olmak üzere ortalama 5-8 Euro arasında değişmektedir.

Yurtdışında sağlık hizmetlerinin çok pahalı olduğunu asla aklınızdan çıkartmayın.

Bu aşılar ile ilgili ayrıntılı bilgi ve tedavi olabileceğiniz hastane listesi için https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/SaglikBilgisi/AL web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İÇME SUYU

Ülkedeki altyapı ve temizlik koşulları giderek iyiye gitmektedir. İçme suyu tercihe göre piyasadan temin edilebilmektedir.

Tepelene, Lajhthiza, Qafshtama, Spring Arnavutluk’ta tercih edilen yerel su markalarından en önemlileridir.
ARAÇ KİRALAMA

Tiran’da gezip görülebilecek tüm noktalar hemen hemen yürüme mesafesindedir. Yine de Tiran’a gelip araç kiralamayı düşünürseniz şehir merkezlerinde bulunan çok sayıda kiralama şirketlerini düşünebilir yada gelmeden online olarak araç kiralayıp buradan teslim alabilirsiniz… Şehirde toplu taşıma ağı oldukça gelişmiştir. Ayrıca Tiran’da Park yeri bulmakta büyük sorun teşkil etmektedir. özellikle yaz aylarında ve mesai saatleri çıkışlarında Trafik çok yoğun olabilmektedir. Benim tavsiyem şehirde bulunan toplu taşıma sistemlerini kullanmanız yönünde olacaktır.
HAVA DURUMU

Ülke genelinde Kışlar Ilıman ve Yağmurlu Yazlar ise Sıcak ve Kuru geçmektedir.

Özellikle kış aylarında buraya gelmeyi düşünenlerin Eldiven, Kazak, Bere, Bot ve Atkılarını getirmelerini tavsiye ediyorum.
TİRAN’DA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Tiran’da görülmesi gereken az sayıda tarihi ve turistik yapı bulunmaktadır ve bunların bir çoğu birbirine yakın mesafede bulunmaktadır. Görülmesi gereken en önemli yerler ise şunlardır;
İSKENDERBEY HEYKELİ

Şehir merkezinde yer alan bu anıt aynı zamanda adınıda verdiği İskender Bey meydanında yer almaktadır. Burada bulunan anıt Arnavutluk’un ulusal kahramanı İskender Bey adına inşa edilmiştir.

Odhise Paskali tarafından tasarlanan ve 11 metre yüksekliğindeki bu anıt 1968’de İskender Bey’in 500. ölüm yıldönümünde dikilmiştir.
TİRAN ULUSAL TARİH MÜZESİ

Ulusal Tarih Müzesi, Şehir merkezinde İskender Bey meydanında yer alan tarihi bir müzedir. 28 Ekim 1981’de açılmış ve 27.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Ayrıca 18.000 metrekarelik kısmıda yıl içinde düzenlenen fuarlar için kullanılmaktadır.

Müzenin girişinin hemen üstünde, Arnavutluk tarihinin eski ve modern şahsiyetlerini betimleyen Arnavutlar başlıklı büyük bir duvar mozaiği bulunmaktadır. Müze Antik Çağ Eserleri, Orta Çağ, Rönesans, Bağımsızlık, İkonografi, Ulusal Kurtuluş Savaşında kullanışmış eserleri içermektedir.

Pazartesi günleri kapalı olan bu Müze Salı – Cumartesi günleri 10:00-17:00, Pazar günleri ise 09:00-14:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücreti yetişkinler için 200 Lek’tir.
ETHEM BEY CAMİİ

Hacı Ethem Bey Camii iskender Bey meydanında yer almaktadır. Komünist yönetim zamanında kapatılan cami 1991 yılında ibadethane olarak yeniden açılmıştır. Cami açılışına yaklaşık 10.000 kişi katılmıştır. Dışardaki ve revaktaki freskler, İslam sanatında nadir görülen motifleri, ağaçları, şelaleleri ve köprüleri göstermektedir.

İnşasına 1791 veya 1794’te Molla Bey tarafından başlatılmış ve 1819 veya 1821’de Süleyman Paşa’nın torunu olan oğlu Haxhi Ethem Bey tarafından bitirilmiştir.

Camiinin gezilmesine namaz vakitleri dışında izin verilmektedir.
SAAT KULESİ

İskender Bey meydanında bulunan tarihi Saat Kulesi, 1822’de Başkent Tiran da, Saat kulesinin yanındaki Ethem Bey Camii’ni de bitiren bir Bejtexhinj şairi olan Ethem Bey tarafından yaptırılmıştır.

Saat kulesi Osmanlı Türkleri tarafından yaptırılmıştır ve ilk zamanlarda içerisinde Venedik’ten getirilmiş bir çan bulunmaktaydı ve her saat başı olarak bu çan çalmaktaydı.

Yapıldığı dönemde kentin en yüksek binası olan Saat kulesinde spiral şekilde 90 basamaklı bir merdiven bulunmaktadır. Saat kulesinin yüksekliği ise 35 metredir.

1928’de Tiran Belediyesi, mevcut olan saatin yerine Almanya’dan yeni bir saat almıştır. Saat, II. Dünya Savaşı sırasında bombalamalarla tahrip edilmiş ve ve bu saatin Kadranı 1946’da Shkodër’deki bir kiliseden gelen Romen rakamlarıyla değiştirilmiştir. 1970 yılında, Roma rakamlı saat, Çin üretimi bir saatle değiştirilmiştir. Kule 1981’de ve 1999’da da tadilattan geçirilmiştir. Kulenin tepesine erişim 1996’dan beri ücretsizdir.
BUNKART YERALTI MÜZESİ -1- (SIĞINAK)

Bunk’art 1 Müzesi Şehirden 15 dk Uzaklıkta

Nisan 2016’da “Bunk’Art” yeraltı müzesi halkın ziyaretine açılmış ve uzun yıllar yeraltı sığınağı olarak kullanılmış Dajti dağı eteklerinde bulunan Tiran’ın en önemli ziyaret noktalarından birisidir.

1978 yılının Haziran ayında, diktatör Enver Hoca, O zaman komünist hükümet tarafından inşa edilen nükleer saldırılardan korunulması maksadıyla bu sığınağı açmıştır.

106 odalı 5 katlı bir yeraltı sığınağı olan bu yer şimdi ise “Bunk’Art” adı verilen tarihi-sanatsal bir merkeze dönüştürülmüştür.

“Bunk’Art” içersinde;

1) İtalya’nın Arnavutluk’a girişinden itibaren, Arnavut halkının direnişi ve İtalya’nın teslim olması. (1939-1943),

2) Savaş Sırasında Diplomasi (1941-1945),

3) Alman işgali ve Arnavut direnişi, Arnavutluk’un gücü ve kurtuluşu mücadelesi (Eylül 1943 – Kasım 1944),

4) Savaştan Sonra: Umut ve Hayal kırıklığı 1945 – 1947),

5) Kırmızı Arnavutluk (1945-1990).

6)Enver Hoca’nın Odası, 7) Mehmet Shehu’nun Odası, 8)Askeri İrtibat Müzesi, 9)Tabur Müzesi , 10) Memur Odası,11) Genel Merkez Personel Odası, 12) Telekomünikasyon Müzesi.

Şehir merkezinde Saat kulesi yanından (Saat kulesini karşınıza aldığınızda sola doğru 200 mt yürüdüğünüzde göreceğiniz otobüs durakları), 1 Numaralı Center-Porcelan otobüslerini kullanarak Bunkart 1 Müzesine ulaşabilirsiniz. (Müze Dajti Dağı Teleferiğine oldukça yakın konumdadır). Otobüs bileti ücreti ise 40 LEK’tir. Bileti otobüs Şoföründen alabilirsiniz.

Müze Pazartesi Hariç haftanın diğer günlerinde 09:00-16:00 arası açık olup ödemeler sadece Nakit olarak kabul edilmekte olup, Müze giriş ücreti ise Kişi başı 500 LEK’tir.
BUNKART YERALTI MÜZESİ -2- (SIĞINAK)

Bunk’Art Müze Girişi
Bunk’Art Müze İçi
Bunk’Art Müze İçi

Bunkart 2, Tiran’da Kurtuluş Günü kapsamında, 17 Kasım’da Tiran’da açılan en yeni müzedir. Bu çok gizli nükleer sığınak, şimdi Komünist dönem polisinin rejimin muhaliflerine nasıl zulmettiğini göstermek amacıyla Kamu Düzenleme Bakanlığı’nın arkasında Tiran’ın tam merkezinde yeni bir yer almaktadır (Saat Kulesinin Tam Arka Cephesinde). Nükleer bir saldırı durumunda elit polis ve içişleri bakanlığı görevlilerine sığınmak üzere 1981 ve 1986 yılları arasında 2,4 metre kalınlıkta beton duvarlara sahip 1.000 metrekarelik (1,077 metre kare) sığınak inşa edilmiştir. Daha sonra Müzeye dönüştürülen bu sığınak, 1945’ten 1991’e kadar 100.000 Arnavut’un siyasi zulmünü resmeden fotoğraf ve teçhizatı sergilemektedir.

Müze Pazartesi Hariç haftanın diğer günlerinde 09:00-16:00 arası açık olup ödemeler sadece Nakit olarak kabul edilmekte olup, Müze giriş ücreti ise Kişi başı 500 LEK’tir.
DAJTI DAĞI TELEFERİĞİ

Tiran’da yapılabilecekler sınırlı olduğundan eğer zamanınız varsa size Dajti Dağında yürüyüş yapmanızı tavsiye ediyorum. Muhteşem bir Tiran Manzarasını seyredebileceğiniz bu nokta da gerçekten harika bir zaman geçirebilirsiniz.

Teleferik ile neredeyse Dajti Dağı’nın en tepesine kadar çıkabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda Balkanlar’da bulunan en uzun teleferik buradadır ve 4,7 km uzunluğundadır. Tek tön yolculuk ortalama 15 dakika sürmektedir ve yolculuğunuz boyunca yemyeşil ormanları çiftlikleri ve tepeleri görebilmeniz mümkündür.

Teleferik Salı Günleri hariç haftanın tüm günlerinde hizmet vermekte olup, Gidiş-Dönüş yolculuk ücreti ise 800 LEK (42 TL)’dir.

Teleferik 01 Mayıs – 31 Ekim arası 09:00-21:00, 01 Kasım – 30 Nisan tarihlerinde ise 09:00-19:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Teleferik ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://dajtiekspres.com/v1/ websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şehir merkezinde Saat kulesi yanından

1 Numaralı Center-Porcelan otobüslerini kullanarak teleferik’e ulaşabilirsiniz. Otobüslerin son durağı teleferik’dir. Otobüsler yıl boyu 05:30 -24:00 saatleri arasında hizmet vermekte olup tek yön otobüs bileti ücreti ise 40 LEK’tir.
HEDİYELİK EŞYA

Tiran’da özellikle İskenderbey meydanı ve caddesi çevresinde çok sayıda hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar ve Seyyar Tezgahlar bulunmaktadır. Pazarlık yapabilirsiniz.
TİRAN GECE HAYATI

Tiran canlı sayılabilecek bir gece hayatına sahiptir. Özellikle hafta sonları eğlence sabahlara kadar devam etmektedir. Şehrin eğlence merkezleri ise Şehir merkezinde yer alan İskenderbey meydanı çevresinde toplanmıştır. Çok sayıda gece kulubü, Bar, Kafe ve Pub’lar bulunmaktadır.
KOMITETI – KAFE MUZEUM

Komiteti – Kafe Muzeum (BP) – Komünist gereçlerle süslenmiş ve şehirdeki en büyük ve en lezzetli İçecek çeşitlerini bünyesinde barındıran aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan önemli bir Bar’dır. Tiran’da mutlaka görülmesi gereken bir yerlerin başında gelmektedir.

Adres : Rruga Fatmir Haxhiu

Çalışma Saatleri : 08:00 – 05:00
CHECKPOINT CHARLIE

Tiran’da bulunan en ünlü gece kulüplerinin başında burası gelmektedir. Özellikle hafta sonları aşırı kalabalık olmakta ve genel itibari ile yalnız erkeklerin girişine müsade edilmemektedir.

Adres : Brigada Tete

Çalışma Saatleri : 23:00 – 05:00
TİRAN MUTFAĞI

Tiran özellikle çok çeşitli ve lezzetli yöresel yemekleri ile dikkat çekmektedir.

1- Elbasan Tava

Arnavutluk’un en tanınabilir ve Bizim mutfağımızda da yer alan en meşhur yemeği olan Elbasan Tava, Kavrulmuş Dana etinin üzerinde eritilmiş Kaşar ile servis edilmektedir.

2- Gjelle

Kısık Ateşte pişirilmiş et ve taze sebzeler ile servis edilmekte olan ve özellikle Arnavut halkı tarafından öğle yemeklerinde sevilerek yenen bir çeşit salatadır.

3- Fergese

Fërgese ya da bilinen adıyla Fërgese Tirane; et içermeyen, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Kırmızı ve yeşil biberlerin ince dilimlenmiş domates ve soğanlarla beraber sunulduğu bu meze genelde ana yemeğin yanında servis edilir.

4- Japrak

Japrak; salamura yapılmış asma yapraklarının pirinç, soğan ve tercihe göre eklenen kıymayla hazırlanan bir iç malzemesiyle doldurularak sarıldığı bir atıştırmalıktır. Türk mutfağında yaprak sarma veya dolma adıyla yapılan bu yemek pişirilip sıcak servis edilebildiği gibi zeytinyağlı olarak soğuk bir şekilde de tüketilebilir.
TİRAN’A NASIL GELİNİR?

Tiran’a Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayollarının direk uçuşları ile yaklaşık 1 Saat 15 Dakika’da gelinebilmesi mümkündür.

Haftanın 7 günü karşılıklı seferler düzenlenmektedir.
TİRAN’DA KAÇ GÜN KALINMALI?

Tiran’da ziyaret edilebilecek az sayıda yer bulunduğundan 1 tam gününüzü bu şehire ayırmanız yeterli olacaktır. Eğer yazın gelip Tiran gece hayatı ve güzel plajlarının tadını çıkarmak isterseniz buraya 3-4 gününüzü ayırabilirsiniz. Benim tavsiyem ise Cuma günü gelip Pazar günü dönülmesi yönündedir.
TİRAN’A GELMEYE DEĞER Mİ?

Özel bir plan yapmak yerine mümkünse Planlı bir Balkan turu esnasında buraya bir gününüzü ayırmanız size tam anlamıyla yeterli olacaktır.

Tiran,dan sevgilerle, bir daha ki yazılarımda görüşmek üzere.

TÜM YAZILARIM İÇİN;

INSTAGRAM : gezginsailor

TWITTER : @gezginsailor

FACEBOOK : http://www.facebook.com/gezginsailor

FACEBOOK BLOG : https://www.facebook.com/gezginsailor35/

YOUTUBE : https://www.youtube.com/channel/UCXz_GAkqXTmUf20kFi9yFUw?view_as=subscriber

Aşağıda link ile Facebook Seyahat Fırsatları grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz…

https://m.facebook.com/groups/257516427977291

Aşağıda link ile Facebook TUR FIRSATLARI grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz…

https://m.facebook.com/groups/781377202000619

Reklam

Yayınlayan

gezginsailor

2017 Senesinde yaklaşık 20 yıllık Denizcilik hayatıma nokta koyup Emekli oldum, Bu süre zarfında Çok sayıda ülke görme şansım oldu, Bununla sınırlı kalmak yerine kendime daha farklı ufuklar açmak için fırsat buldukça yeni yerler keşfetmeye devam ediyorum ve yaşadıklarımı sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum... Sınırlarınızı değil hep Bir adım ötesini hayal edin... SOSYAL MEDYA HESAPLARIM INSTAGRAM : gezginsailor TWITTER : @gezginsailor FACEBOOK : www.facebook.com/gezginsailor Aşağıda link ile Facebook Seyahat Fırsatları grubuna üye olabilir, Türkiye ve Tüm dünya için indirimli bilet fırsatları, Tur fırsatlarını görebilirsiniz... 
https://m.facebook.com/groups/257516427977291


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s